Skjermbilde 2021-07-02 kl. 13.05.54

Ny daglig leder i Overhalla Hus

Ola Lauve skal overta lederansvaret i industribedriften Overhalla Hus. – Dette gleder jeg meg stort til.

Skogmo: Lauve tiltrer rollen som daglig leder i oktober etter planen. Han er opprinnelig fra Grong og bosatte seg der med familie for seks år siden. Lauve er utdannet gjennom Forsvaret og har gått befalsskolen og luftkrigsskolen i Trondheim, i tillegg til å ha en mastergrad i organisasjon og ledelse fra NTNU.

Etter en lengre periode på Kjeller som teknisk sjef for forsvarets bakkebaserte luftvern, og avdelingsleder på tekniske verksted på Ørland gikk turen heimover og til Skogmo Industripark. Der har han de siste tre årene vært prosjektleder og gjennomført flere prosjekter innen digitalisering, Lean og bærekraft sammen med industribedriftene på Skogmo.

-Jeg gleder meg enormt til å starte sammen med gjengen i Overhalla Hus. De siste årene har jeg blitt godt kjent med bedriften og jeg ser hvor skoen trykker og hvor potensialet ligger. Selv om jeg ikke har direkte bransjeerfaring har jeg en stor interesse for industriell produksjon, sier Lauve

Viktige satsingsområder

Med jobbskiftet trer han inn i en av hjørnesteinsbedriftene i Skogmo Industripark og han tar med seg flere gode erfaringer fra den tidligere jobben.

-Jeg har vært så heldig å få lov å jobbe med både Overhalla Hus og flere av de andre bedriftene i vår industriklynge. De viktigste områdene er først og fremst å bli godt kjent med organisasjonen og de dyktige folkene som jobber der og samtidig se fremover og rendyrke det gode konseptet vi har med elementproduksjon til både privat og proffmarkedet, samt være med på å utvikle samarbeidet på tvers i Overhalla-Gruppen – hvor det er stort potensiale, sier Lauve

All-time high produksjon for Overhalla Hus 

Lauve trer inn i en bedrift som i juni satte ny rekord for antall kvadratmeter produsert veggelementer og takstoler. I sommermåneden produserte de hele 5.300 m2 vegg-, tak- og gulvelementer samt 733 takstoler. Det er daglig leder Otto Sjølien godt fornøyd med; - Nå er vi i godt driv og det er mange gode prosjekter på gang. Etter et litt trått koronaår, har bedriften nå god fart og en bra ordrereserve og de ansatte skal ha en stor takk for å ha brettet opp ermene i et litt uforutsigbart år, sier Sjølien

Med nyansettelsen er Sjølien sikker på at de har funnet riktig kandidat til å ta bedriften inn i fremtiden. -Det var mange gode søkere, men til slutt var det Ola Lauve som trakk det lengste strået. Ola er en engasjert og stødig kar som vi har blitt godt kjent med i løpet av de siste årene. Han har vært en god rådgiver og har et blikk for forbedringstiltak, muligheter og er handlekraftig, sier Sjølien.

Sjølien, som det siste året har hatt en dobbeltrolle som styreleder og daglig leder, fortsetter i rollen som styreleder.

Jeg ser frem i mot å jobbe med å rendyrke konseptet med industriell produksjon av treelementer

Kvalitet og miljø

Hva har valget av underleverandører å si for klimaavtrykket?

Kvalitet og miljø